Upskilling: wat is het en waarom is dit nu belangrijker dan ooit?
-
Sofie Angevaare
-
26 september 2024
Met upskilling zorg je ervoor dat de bestaande skills in je organisatie steeds sterker worden en het kennisniveau continu blijft stijgen. Dat dit jouw medewerkers en je bedrijf ten goede komt, is daarom vanzelfsprekend. Maar er is een groot verschil tussen het verstevigen van skills door het opdoen van ervaring en doelgericht upskillen. In dit artikel ontdek je wat upskilling precies is, waarom het nu belangrijker is dan ooit en hoe je dit goed inricht in jouw organisatie.
In dit artikel:
- Wat is upskilling?
- Het verschil tussen upskilling en reskilling
- Waarom upskilling nu belangrijker is dan ooit
- 6 voordelen van upskilling voor organisaties
- 6 voordelen van upskilling voor medewerkers
- 6 voorbeelden van upskilling
- Hoe organisaties hun upskilling kunnen inrichten
- Effectieve methodes en tools voor upskilling
Wat is upskilling?
Upskilling is het proces waarbij medewerkers nieuwe skills leren die hen helpen om binnen hun huidige rol te groeien en zich verder te ontwikkelen. Je kunt het ook ‘het versterken van vaardigheden’ noemen. Het is een strategische keuze voor bedrijven die hun teams willen voorbereiden op toekomstige uitdagingen en innovaties binnen hun vakgebied.
In plaats van (enkel) nieuw talent aan te trekken, investeren bedrijven met upskilling in het verbeteren van de kennis en vaardigheden van hun bestaande medewerkers. Dit zorgt niet alleen voor meer betrokkenheid en motivatie bij het personeel, maar verhoogt ook de algehele productiviteit en concurrentiepositie van de organisatie. Met upskilling geef je je team de gereedschappen in handen om niet alleen vandaag succesvol te zijn, maar ook morgen voorop te lopen in de markt.
Voor medewerkers is upskilling cruciaal omdat het hen niet alleen in staat stelt om hun huidige functies effectiever uit te voeren, maar ook om door te groeien binnen de organisatie. Dit draagt bij aan een gevoel van persoonlijke voldoening en professionele vooruitgang. Wanneer medewerkers zien dat hun werkgever investeert in hun groei, voelen ze zich meer gewaardeerd en verbonden met het bedrijf. Dit verhoogt de medewerkersbetrokkenheid en vermindert het personeelsverloop.
Daarnaast helpt een sterk upskill-programma bij het opbouwen van een aantrekkelijk werkgeversmerk. Bedrijven die bekendstaan om hun inzet voor de ontwikkeling van hun personeel trekken gemakkelijker toptalent aan. In een tijdperk waarin de strijd om kwalitatieve medewerkers hevig is, kan een goed ontwikkeld upskill-programma de doorslag geven voor potentiële kandidaten die een werkplek zoeken waar ze kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.
Het verschil tussen upskilling en reskilling
Hoewel upskilling en reskilling beide gericht zijn op het ontwikkelen van medewerkers, dienen ze elk een ander doel. Upskilling verwijst naar het proces waarbij medewerkers nieuwe vaardigheden leren die hun bestaande kennis verdiepen en versterken, specifiek gericht op hun huidige functies. Het gaat hierbij om het verbeteren en bijspijkeren van skills om medewerkers effectiever te maken in wat ze al doen.
Reskilling daarentegen, is het proces van het aanleren van geheel nieuwe vaardigheden die nodig zijn voor een andere functie of rol binnen het bedrijf. Dit is vaak het geval wanneer technologische veranderingen banen overbodig maken of wanneer een organisatie van koers verandert en andere competenties van haar medewerkers vereist. Reskilling is dus een strategie die wordt ingezet om werknemers te helpen bij het maken van een carrièreswitch, intern binnen het bedrijf, en ze voor te bereiden op geheel nieuwe uitdagingen.
Door zowel upskilling als reskilling aan te bieden, zorgen bedrijven voor een flexibele en adaptieve werkomgeving waar medewerkers kunnen blijven evolueren en bijdragen aan het succes van de organisatie, ongeacht de externe veranderingen in de markt.
Waarom upskilling nu belangrijker is dan ooit
Upskilling is niet alleen een strategische zet voor toekomstige groei, maar een essentiële stap om relevant en competitief te blijven in de moderne economie. In een tijdperk waarin technologische ontwikkelingen en marktdynamiek zich razendsnel voltrekken, is het cruciaal dat organisaties hun medewerkers continu blijven ontwikkelen. Upskilling is belangrijker dan ooit omdat het bedrijven in staat stelt snel in te spelen op veranderende industrieën en nieuwe technologieën.
De zogenaamde 'skill-gap-crisis' waar Gartner over rapporteert, onderstreept de urgentie van upskilling nog verder. Volgens dit onderzoek beschikt maar liefst 58 procent van de medewerkers niet over de vereiste vaardigheden om hun huidige functie effectief uit te oefenen. Dit enorme tekort aan essentiële skills legt een significante druk op zowel werknemers als bedrijven, en benadrukt de noodzaak voor directe actie om deze kloven te dichten.
Deze 'skill gaps' ontstaan doordat de vereiste competenties voor veel banen sneller veranderen dan de snelheid waarmee werknemers zich via traditionele leertrajecten kunnen ontwikkelen. Hierdoor ontstaat er een mismatch tussen de vaardigheden die werknemers bezitten en de vaardigheden die nodig zijn om hun functies effectief uit te voeren. Dit leidt niet alleen tot verminderde productiviteit en innovatie, maar ook tot verhoogde stress en onzekerheid bij werknemers. Door in te zetten op continue ontwikkeling en leermogelijkheden, kunnen organisaties de skill gaps effectief aanpakken en zorgen dat hun teams klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.
De toenemende automatisering en digitalisering dragen ook bij aan het ontstaan van skill gaps en de urgentie van upskilling. Veel traditionele vaardigheden worden minder relevant, terwijl er een groeiende vraag is naar digitale vaardigheden en andere powerskills zoals creatief denken, probleemoplossend vermogen en emotionele intelligentie. Organisaties die proactief upskill-programma's implementeren, zorgen ervoor dat hun werknemers niet alleen bijblijven, maar ook toonaangevend kunnen zijn in hun vakgebied.
Ten slotte speelt wereldwijde competitie ook een rol. Wie hun medewerkers voortdurend nieuwe vaardigheden bijbrengt, versterkt zijn positie op de markt. Je bent hierdoor namelijk beter in staat om innovatief te blijven en een voorsprong te nemen op concurrenten die minder investeren in de ontwikkeling van hun personeel.
6 voordelen van upskilling voor organisaties
Upskilling brengt een reeks voordelen met zich mee die zowel op korte als lange termijn positieve effecten hebben op medewerkers en de organisatie als geheel. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het perspectief van de werkgever:
-
Verhoogde medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid
Medewerkers die de kans krijgen om te leren en te groeien binnen hun huidige rollen voelen zich meer gewaardeerd en betrokken bij hun werk. Dit leidt tot hogere tevredenheid en vermindert het personeelsverloop. -
Verhoogde productiviteit
Door medewerkers uit te rusten met nieuwe vaardigheden en kennis, kunnen zij hun taken efficiënter en effectiever uitvoeren. Dit resulteert in een algemene boost in productiviteit binnen de organisatie. -
Innovatie en creativiteit
Upskilling stimuleert creativiteit en innovatie doordat medewerkers nieuwe ideeën en technieken leren die ze kunnen toepassen in hun werk. Dit kan leiden tot betere oplossingen voor problemen en nieuwe manieren om aan de behoeften van klanten te voldoen. -
Aantrekken en behouden van talent
Organisaties die investeren in upskilling worden vaak gezien als aantrekkelijke werkgevers door potentiële werknemers. Dit helpt niet alleen bij het aantrekken van talent, maar ook bij het behouden van waardevolle medewerkers die op zoek zijn naar groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. -
Overbrugging van skill gaps
Zoals eerder besproken, helpt upskilling om de kloof tussen de huidige vaardigheden van medewerkers en de vaardigheden die nodig zijn voor de toekomst te dichten, waardoor organisaties flexibeler en aanpasbaarder worden aan veranderende marktomstandigheden. -
Kostenbesparing
Een van de voordelen van upskilling die vaak over het hoofd wordt gezien is kostenbesparing. Door te investeren in de ontwikkeling van huidig talent, hoef je minder aan externe werving te besteden. Dit bespaart niet alleen de kosten die gepaard gaan met het werven en onboarden van nieuwe medewerkers, maar vermindert ook de risico's en kosten die gepaard gaan met een mismatch in de verwachtingen en skills van nieuwkomers. Bovendien leidt upskilling vaak tot efficiëntere werkuitvoering en dat zorgt voor lagere operationele kosten.
Met upskilling kunnen organisaties dus niet alleen hun concurrentiepositie verstevigen, maar ook een meer gemotiveerde, tevreden en toegewijde workforce opbouwen.
6 voordelen van upskilling voor medewerkers
Upskilling biedt natuurlijk niet alleen voordelen vanuit het perspectief van de werkgever. Voor werknemers zijn er ook talrijke voordelen die niet alleen hun carrière, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling ten goede komen. Hier zijn enkele van de voornaamste:
-
Carrièreontwikkeling
Upskilling biedt medewerkers de mogelijkheid om door te groeien naar hogere posities binnen de organisatie. Het verhoogt hun kansen op promoties en nieuwe kansen, waardoor ze een meer vervullend carrièrepad kunnen uitstippelen. -
Verhoogde inzetbaarheid
Door het aanleren van nieuwe en relevante vaardigheden blijven medewerkers aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Dit verbetert hun kansen op inzetbaarheid, zowel binnen het huidige bedrijf als daarbuiten. -
Meer vertrouwen en zelfstandigheid
Met de juiste vaardigheden voelen medewerkers zich zelfverzekerder en zijn ze beter in staat om zelfstandig problemen op te lossen en beslissingen te nemen. Dit vergroot hun zelfstandigheid en vermogen om bij te dragen aan het team. -
Persoonlijke voldoening
Leren en persoonlijke groei dragen aanzienlijk bij aan de algemene tevredenheid en het welzijn van medewerkers. Het proces van nieuwe vaardigheden verwerven kan stimulerend en verrijkend zijn, wat leidt tot meer persoonlijke voldoening. -
Flexibiliteit en aanpassingsvermogen
Door upskilling worden medewerkers flexibeler en kunnen ze zich makkelijker aanpassen aan veranderingen in hun rol of binnen de industrie. Dit maakt hen meer veerkrachtig tegenover toekomstige marktveranderingen en -uitdagingen. -
Meer werkzekerheid?
Medewerkers die hun skills continu ontwikkelen, zijn minder vatbaar voor ontslagen tijdens organisatorische veranderingen of economische neergang. Hun uitgebreide vaardigheden maken hen namelijk ofwel een onmisbare schakel in hun huidige team of makkelijker in te zetten in andere teams.
Upskilling is dus niet alleen gunstig voor werkgevers; het heeft ook een diepgaande impact op de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van je medewerkers.
6 voorbeelden van upskilling
De volgende voorbeelden van upskilling laten zien hoe bedrijven uit verschillende sectoren dit gebruiken om niet alleen te voldoen aan de huidige marktvraag, maar ook om proactief voorbereid te zijn op de toekomst.
-
Techgiganten zetten in op digitale vaardigheden
Veel grote technologiebedrijven, zoals Google en Microsoft, bieden uitgebreide trainingsprogramma's aan om hun medewerkers bij te scholen in cloudtechnologieën, kunstmatige intelligentie, en data-analyse. Deze programma's zijn ontworpen om de digitale transformatie te versnellen en innovatie binnen deze bedrijven te stimuleren. -
Retailers trainen voor de digitale wereld
Internationale retailketens hebben programma's geïmplementeerd om hun medewerkers op te leiden in e-commerce en digitale klantenservicevaardigheden. Specifiek in Nederland zet H&M bijvoorbeeld in op het trainen van personeel om de online verkoop te bevorderen en klantinteracties via digitale kanalen te optimaliseren. Dit bereidt de medewerkers voor op een verschuiving van de fysieke winkels naar online platforms, wat essentieel is in een steeds meer digitale retailomgeving. -
Zorginstellingen focussen op geavanceerde medische technieken
Ziekenhuizen en zorginstellingen investeren in upskillingsinitiatieven om hun personeel bijvoorbeeld te trainen in het gebruik van de nieuwste medische apparatuur en technieken, zoals robot-assisted chirurgie en telemedicine, waardoor ze betere zorg kunnen bieden. Zo zijn er specifieke trainingsprogramma's voor het gebruik van nieuwe MRI-scantechnieken en minimaal-invasieve chirurgische methoden. Deze programma's stellen medisch personeel in staat om de nieuwste technologieën te gebruiken, wat direct bijdraagt aan verbeterde patiëntenzorg en -resultaten. -
De financiële sector zet in op cybersecurity
Banken en financiële instellingen hebben de noodzaak erkend om hun personeel met name te upskillen in cybersecurity en fraudepreventie. Met regelmatige trainingen en simulaties bereiden zij hun personeel voor op het herkennen en reageren op cybersecurity-dreigingen, wat cruciaal is gezien de toename van digitale banktransacties en de risico's van cyberaanvallen.Lees ook: ‘Upskillen & reskillen voor succes in de financiële wereld’
-
Gemeenten richten zich op het toepassen van AI
Als je nieuwe technologieën wilt omarmen en toepassen in je organisatie, heb je daar de juiste kennis voor nodig. Zo verkennen decentrale overheidsorganisaties, zoals gemeente Venray, momenteel hoe AI kan bijdragen aan de werkomgeving binnen de publieke sector. Om dit effectief, ethisch en correct te integreren binnen de privacywetgeving, krijgen diverse ambtenaren nu training in AI-skills. -
Productiebedrijven scholen om voor automatisering
Productiebedrijven wereldwijd richten zich op het omscholen van medewerkers voor rollen die verband houden met automatisering en robotica. Deze vaardigheden zijn essentieel om de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer te verhogen, en stellen werknemers in staat om met geavanceerde machines te werken.
Hoe kunnen organisaties hun upskilling inrichten?
Het opzetten van een succesvol upskillingsprogramma vereist een strategische aanpak. Hier zijn enkele stappen die organisaties kunnen volgen om hun upskilling-initiatieven te structureren:
Stap 1: Breng skill-behoeftes in kaart
Start met een grondige analyse van de huidige en toekomstige skill-behoeften. Dit omvat het identificeren van skill gaps en het in kaart brengen van de benodigde vaardigheden voor de toekomst. Surveys, interviews met werknemers en feedback van managers kunnen hierbij waardevolle inzichten bieden.
Tip: Met een skill-matrix voor de hele organisatie en skill maps voor specifieke teams of individuele medewerkers krijg je een duidelijk en gestructureerd overzicht van waar investeringen in leren en ontwikkeling het meest nodig en effectief zullen zijn.
Een skill-matrix is een tabel die de skills en competentieniveaus van alle medewerkers binnen de organisatie overzichtelijk weergeeft. Dit helpt leiders te identificeren waar skill gaps liggen en welke vaardigheden ontwikkeld moeten worden om strategische doelen te bereiken.
Skill maps daarentegen, zijn gedetailleerde weergaven van de skills binnen specifieke teams of bij individuele medewerkers. Deze maps kunnen helpen om de ontwikkelingsbehoeften op een meer persoonlijk niveau te begrijpen, wat essentieel is voor het op maat maken van upskill-initiatieven. Door de huidige skills tegenover de gewenste vaardigheden te zetten, kunnen managers gerichte leertrajecten ontwerpen die zowel de individuele groei van medewerkers als de algemene doelstellingen van de organisatie ondersteunen.
Stap 2: Ontwerp een upskill-programma
Ontwikkel een op maat gemaakt trainingsprogramma dat niet alleen aansluit bij de unieke behoeften van de organisatie maar ook tegemoetkomt aan de individuele leervoorkeuren van medewerkers. Dit kan variëren van online cursussen en workshops tot on-the-job training en mentorprogramma’s.
Het is belangrijk om te erkennen dat leervoorkeuren kunnen variëren, niet alleen op individueel niveau, maar ook tussen generaties. Millennials en Gen Z geven bijvoorbeeld vaker de voorkeur aan digitaal leren via mobiele platforms en interactieve apps dan oudere generaties. Laatstgenoemden kunnen juist weer wat meer baat hebben bij traditionele klassikale trainingen of gestructureerde workshops.
Door rekening te houden met deze voorkeuren en een verscheidenheid aan leermethoden aan te bieden, zoals e-learning, face-to-face trainingen, video-tutorials, en hands-on workshops, kunnen organisaties ervoor zorgen dat het trainingsmateriaal toegankelijk en engaging is voor alle medewerkers. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid en de effectiviteit van het leerproces, maar draagt ook bij aan een hogere tevredenheid en betere leerresultaten.
Stap 3: Sluit partnerschappen met opleiders
Werk samen met onderwijsinstellingen of gespecialiseerde trainingsproviders om toegang te krijgen tot hoogwaardige opleidingsmaterialen en expertise. Een Learning Management System (LMS) kan hierbij een cruciale rol spelen, vooral wanneer het LMS-platform een Opleidingsintermediair aanbiedt. Dit type intermediair kan helpen bij het stroomlijnen en vereenvoudigen van het proces om de juiste opleidingspartners te vinden en te integreren binnen het bestaande trainingsplatform.
Met een LMS dat functioneert als Opleidingsintermediair, kunnen organisaties eenvoudig cursusaanbod van verschillende opleiders doorzoeken, beoordelen en integreren in hun eigen leeromgeving. Dit maakt het makkelijker om diverse en gepersonaliseerde leertrajecten aan te bieden die naadloos aansluiten bij de behoeften van de organisatie en de skills die ontwikkeld moeten worden. Bovendien zorgt het voor een efficiënter beheer van opleidingsinitiatieven, aangezien alle administratie, tracking en rapportage gecentraliseerd zijn binnen het LMS.
Deze integratie verhoogt de efficiëntie en zorgt ook voor een coherente leerervaring voor je medewerkers, wat cruciaal is voor het succes van jouw upskill-programma. Waarmee we gelijk uitkomen op de volgende stap: de juiste technologie inzetten.
Stap 4: Zet de juiste technologie in
Maak gebruik van leerplatforms en andere digitale tools om het leren te ondersteunen. Bij het selecteren van de juiste technologie, zoals een Learning Management System (LMS) of andere digitale leerhulpmiddelen, is het van cruciaal belang om een weloverwogen keuze te maken. Organisaties moeten niet alleen kijken naar de functies en mogelijkheden van de technologie, maar ook naar de gebruiksvriendelijkheid en de integratie met bestaande systemen.
Het is aan te raden om demo's aan te vragen bij de aanbieders van deze technologieën. Zo krijg je de mogelijkheid om de interface en de functionaliteiten van het platform uit eerste hand te ervaren, wat helpt bij het beoordelen of het voldoet aan de specifieke leerbehoeften van de organisatie. Daarnaast is het belangrijk om referenties op te vragen, bij voorkeur van bedrijven binnen dezelfde sector. Deze referenties geven inzicht in de prestaties en betrouwbaarheid van de technologie en hoe effectief deze is in vergelijkbare toepassingen.
Door grondig onderzoek te doen verhoog je de kans op een succesvolle implementatie en maximaliseer je de impact van het upskill-programma.
Stap 5: Verzamel feedback en stuur bij
Monitor de voortgang van de trainingsprogramma's en verzamel feedback van deelnemers. Een Learning Management System (LMS) kan hierin een cruciale rol spelen door geautomatiseerde tools aan te bieden voor het verzamelen en analyseren van feedback. Met een LMS kunnen organisaties eenvoudig enquêtes en feedbackformulieren integreren aan het einde van elke cursus of module, waardoor deelnemers direct hun ervaringen en inzichten kunnen delen.
Deze tools, zoals het leerplatform van Studytube, stellen de organisatie in staat om realtime data te verzamelen over de effectiviteit van het trainingsmateriaal en de leerervaring van de medewerkers. De verzamelde feedback kan dan worden gebruikt om de inhoud, methodologieën en zelfs de technologische tools zelf aan te passen en te verbeteren. Dit zorgt voor een dynamisch leerproces waarbij programma's continu worden geoptimaliseerd op basis van directe gebruikersinput.
Daarnaast kan het LMS analytische functies bieden die trends en patronen in de feedback identificeren, wat helpt om systematische problemen of kansen voor verbetering te herkennen. Door deze geavanceerde mogelijkheden kunnen organisaties hun upskill-programma's niet alleen snel aanpassen, maar ook strategisch verfijnen om maximale impact en tevredenheid te garanderen.
Stap 6: Bevorder een cultuur van continu leren
Om een ware lerende organisatie te worden, zal je een cultuur van continu leren en ontwikkeling moeten aanmoedigen. Enkele best practices hiervoor zijn bijvoorbeeld:
- Leiderschap als rolmodel
Leiders binnen de organisatie moeten het belang van continu leren benadrukken en zelf actief deelnemen aan leeractiviteiten. Dit toont commitment aan en inspireert medewerkers om ook hun leerdoelen serieus te nemen. - Leren integreren in de dagelijkse werkzaamheden
Maak leren een integraal onderdeel van de dagelijkse taken. Moedig medewerkers aan om tijdens werkuren aan hun ontwikkeling te werken en biedt hen de tools en tijd om dit te doen. - Duidelijke leerdoelen en paden vaststellen
Bied duidelijke carrièrepaden en bijbehorende leertrajecten aan die medewerkers helpen om hun professionele doelen te bereiken. Dit geeft richting en motiveert medewerkers om actief te blijven leren. - Ondersteuning en middelen bieden
Zorg ervoor dat medewerkers toegang hebben tot de nodige leerbronnen, zoals trainingen, workshops, boeken en online cursussen. Ondersteun dit met tijd en financiële middelen. - Feedback en erkenning
Moedig feedback aan over leerprogramma's en erkennen de inspanningen en prestaties van medewerkers. Het vieren van leerprestaties kan via formele erkenningssystemen of informele waarderingen. - Flexibele leerbenaderingen toepassen
Geef medewerkers de keuze in hoe ze leren. Sommigen geven misschien de voorkeur aan zelfstudie, terwijl anderen meer baat hebben bij groepslessen of praktijkervaring. - Communicatie en samenwerking stimuleren
Bevorder een omgeving waarin kennis delen en samen leren wordt aangemoedigd. Dit kan door middel van interne seminars, workshops, en discussieforums
Door deze best practices toe te passen, kunnen organisaties een robuuste leercultuur ontwikkelen die niet alleen het huidige personeel ten goede komt, maar ook de organisatie als geheel aantrekkelijker maakt voor toekomstig talent.
Als je meer wilt leren over deze zesde stap, kijk dan ook naar de replay van ons webinar ‘Maak van leertijd prioriteit’. Hierin verneem je hoe Milieu Service Nederland haar medewerkers succesvol betrekt bij hun ontwikkeling!
Effectieve methodes en tools voor upskilling
Upskilling vereist een combinatie van innovatieve methodes en geavanceerde tools om effectief te zijn. Hier zijn enkele populaire methodes en tools die organisaties kunnen inzetten om hun upskill-programma's te versterken:
- E-learning-platforms
Digitale leerplatforms zoals Coursera, Udemy, en LinkedIn Learning bieden toegang tot een breed scala aan cursussen die vaardigheden zoals programmeren, projectmanagement en digitale marketing dekken. Deze platforms zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan individuele leerbehoeften. Bovendien kan je dergelijk e-learning-aanbod met het juiste Learning Experience Platform (of LXP) ook centraal aanbieden. - Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)
Voor technische trainingen of complexe processen kunnen VR en AR een immersive leerervaring bieden die traditionele methoden niet kunnen evenaren. Bijvoorbeeld, VR kan worden gebruikt voor veiligheidstrainingen of om medewerkers in staat te stellen om complexe machines te bedienen in een risicovrije omgeving. - Microlearning
Deze methode bestaat uit korte, gerichte leersegmenten die gericht zijn op specifieke vaardigheden of kennisgebieden. Tools zoals Quizlet of flashcard-apps kunnen worden gebruikt om microlearning-sessies te faciliteren, wat bijzonder effectief is voor het snel bijspijkeren van kennis. - Workshops en webinars
Live sessies bieden niet alleen real-time leren maar ook interactiemogelijkheden met trainers en andere deelnemers. Dit kan het leren versterken en biedt gelegenheid voor diepgaande discussies en probleemoplossing. - Mentorprogramma's en peer coaching
Het koppelen van minder ervaren medewerkers aan mentoren binnen de organisatie kan een waardevolle hands-on-leerervaring bieden. Dit bevordert niet alleen de overdracht van impliciete kennis, maar versterkt ook de interne relaties en samenwerking. - Learning Management Systemen (LMS)
Een LMS zoals dat van Studytube kan worden gebruikt om leercontent te organiseren, voortgang te monitoren en feedback te verzamelen. Een goed LMS integreert naadloos met andere leerhulpmiddelen en biedt een centraal platform voor alle upskill-initiatieven.
Door slimme AI-integratie kan je met het LMS van Studytube zelfs uitgebreide skill maps maken voor elk team en iedere individuele medewerker. Medewerkers krijgen vervolgens automatisch precies de juiste leerinhoud voorgesteld om aan de slag te gaan met de skills die nodig hebben, nu en in de toekomst!
Meer weten over hoe je een succes maakt van skill-based leren in jouw organisatie en hiermee aantoonbaar impact maakt? Download dan nu het e-book '6 tips om je skill-based leerstrategie te laten slagen'.
Get started with skill-based learning today
We give you back valuable time that you can reinvest in developing people. Step by step we work together towards the ideal learning culture.
Book a demo