Webinar SLIM-subsidie BF Global

Webinar 'Future-ready met SLIM-subsidie: Het succesverhaal van BF Global'; een verslag

In een wereld waar constante evolutie de norm is, blijft de kloof tussen de benodigde vaardigheden en de skills die werknemers daadwerkelijk bezitten een dringend vraagstuk.  Tegen deze achtergrond organiseerde Studytube het webinar 'Future-ready met SLIM-subsidie', waarin gastheer Hakar Sidik in gesprek ging met Penny van den Langenberg, HR Manager bij BF Global, en Michiel Geerlings, Head of SME Sales bij Studytube. Wat is de impact van de SLIM-subsidie op bedrijfsgroei en medewerkerontwikkeling? En hoe ontwikkel je met behulp van deze subsidie exact de juiste skills voor de toekomst? Je ontdekt het in dit verslag.

Liever direct terugkijken? Dan kan hier!

"Een nijpend tekort aan talent en aan medewerkers die niet over de juiste vaardigheden beschikken is een serieuze uitdaging voor mkb-bedrijven zoals BF Global,” deelde Penny van den Langenberg tijdens het webinar. Voortdurend investeren in de ontwikkeling van je medewerkers is namelijk cruciaal in een wereld waar technologie en markten razendsnel veranderen. En in het midden- en kleinbedrijf zijn de middelen daartoe vaak beperkt. 

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat meer dan de helft van de werknemers niet over de juiste vaardigheden beschikt om effectief te presteren in hun werk. Dit leidt tot productiviteitsverlies, kwaliteitsproblemen en verhoogde werkdruk. De SLIM-subsidie biedt een uitgelezen kans voor mkb-bedrijven om deze uitdagingen aan te pakken en hun organisatie toekomstbestendig te maken.

Start jouw kosteloze SLIM-subsidieaanvraag via Studytube hier!

De SLIM-subsidie als motor voor organisatorische groei

De SLIM-subsidie vertegenwoordigt een aanzienlijke kans voor mkb-bedrijven die geconfronteerd worden met de huidige skill-gap-crisis. "Groeiende skill gaps remmen innovatie en productiviteit. Met SLIM kunnen mkb-bedrijven proactief op deze uitdagingen reageren," beaamde Michiel Geerlings in het webinar. Deze subsidie is erop gericht om leren en ontwikkelen meer vanzelfsprekend te maken binnen het mkb. Het biedt kleine en middelgrote organisaties namelijk de middelen die zij nodig hebben om leren optimaal te kunnen faciliteren. Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 25.000 euro en bedrijven hebben 12 maanden de tijd om hun plan uit te voeren.

De SLIM-case van BF Global

BF Global, opgericht in 2013, is een logistiek dienstverlener die zich richt op het Europese wegvervoer, lucht- en zeevracht, en douanediensten. Het bedrijf is in tien jaar tijd gegroeid van negen naar 150 medewerkers. Deze snelle groei bracht echter ook uitdagingen met zich mee. Penny van den Langenberg legt uit: "We hebben veel moeten investeren in het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar we merkten dat de kennisoverdracht naar nieuwe medewerkers niet altijd soepel verliep. Dit leidde tot een skill gap binnen ons team."

Daarnaast zorgden externe factoren zoals de Brexit en de opkomst van online shoppen voor extra druk op de organisatie. "Onze medewerkers hadden het druk, en nieuwe medewerkers hadden tijd over omdat ze niet goed waren ingewerkt. Dit leidde tot een gebrek aan kennis over onze diensten en een verminderde productiviteit," aldus Van den Langenberg. 

Met de SLIM-subsidie heeft BF Global gericht geïnvesteerd in het inwerken van nieuwe medewerkers en de ontwikkeling van bestaande medewerkers.

Van den Langenberg benadrukte het belang van een intern platform voor kennisdeling en borging van expertise binnen het bedrijf. "We hebben gestructureerde onboardingsprogramma’s opgesteld en kennisdeling binnen de gehele organisatie gestroomlijnd." Ze ervaarde hierdoor duidelijk de impact van de regeling bij BF Global: "We merken nu al dat medewerkers gemotiveerd zijn en het gevoel krijgen dat ze mogen groeien. Ze komen met initiatieven en zien mogelijkheden tot verbetering," zei Penny over de impact van het subsidieprogramma.

Hoe Studytube de SLIM-subsidieaanvraag makkelijker maakt

Het aanvragen van de SLIM-subsidie kan een complex proces zijn, maar met de juiste begeleiding is het goed te doen. Michiel Geerlings legt uit hoe Studytube en hun partner, de Ignite Group, BF Global hebben geholpen bij het aanvragen van de subsidie. "We werken met een planning en betrekken verschillende disciplines binnen de organisatie om draagvlak te creëren. Dit zorgt ervoor dat we een kwalitatief en valide project kunnen neerleggen."

Het proces begint met een verkennend gesprek, gevolgd door een online demonstratie van de mogelijkheden. Vervolgens wordt er een activiteitenplan opgesteld en wordt de subsidieaanvraag ingediend. "Het is belangrijk om te weten dat de aanvraagperiode jaarlijks in maart en september is. Als je interesse hebt, is het belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen," adviseert Geerlings.

Van de Langenberg voegt toe: "We hebben eerder geprobeerd om zelf de subsidie aan te vragen, maar dat was niet succesvol. De kennis en ervaring van de Ignite Group hebben ons enorm geholpen om de juiste aanvraag in te dienen."

Voor wie is SLIM geschikt? 

De SLIM-subsidie is beschikbaar voor ondernemers in het mkb met een paar werknemers of meer. De subsidie is er voor zowel profit als non-profit organisaties. Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo mag je onderneming niet meer dan 250 medewerkers tellen, dien je minder dan 50 miljoen omzet te genereren en heb je niet meer dan 43 miljoen balanstotaal.

Aan de slag? Jouw kosteloze aanvraag via Studytube start hier!

NB De overheid stelt de subsidieaanvragen voor de SLIM-regeling twee keer per jaar open: in september en maart. Alleen gedurende deze twee maanden kun je jouw aanvraag indienen. Wil je een aanvraag in september indienen, wees er dan snel bij!

Webinar Future-ready met SLIM-subsidie

Meer weten over het succesverhaal van BF Global en hoe zij hun plannen effectief omzetten in leren met resultaat? Kijk dan hier het webinar terug.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.